"Elke minuut worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen plastic flessen gekocht

en bijna 80% hiervan komt terecht op onze stortplaatsen en in oceanen.

In dit tempo zal de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in onze oceanen in 2050 zwaarder

wegen dan onze populatie vissen, tenzij wij dit veranderen . "

 


water refill program schiedam

Onze missie is het verminderen van het eenmalig gebruik van plastic waterflessen. Juni 2020 zetten wij de volgende stap in onze missie door een uniek 'Water Refill programma' te introduceren in Schiedam om het eenmalig gebruik van plastic waterflesjes te verminderen. Samen kunnen wij hierin een verandering maken!

 

D-Bottle introduceert 'D-TAP', een speciale D-Bottle, met dezelfde specificaties, voor een gereduceerde prijs die op verschillende locaties (zoals musea, hotels, openbare tappunten) gevuld kan worden met koud water (gratis of tegen een kleine vergoeding). U kunt deze (openbare) locaties terugvinden met een app op uw telefoon. Denk aan Google maps voor water. 

 

 

We maken het gemakkelijk voor iedereen in Schiedam om overal onverpakt drinkwater te vinden, zodat u, zolang u uw herbruikbare 'D-TAP'-fles heeft, nooit meer plastic verpakt water hoeft te kopen. Daarnaast doneren wij 5% van uw aankoop aan Stichting Dichterbij/NME Schiedam. Zij zetten zich in voor educatie over milieu aan Schiedamse schoolkinderen. 

 

 


Het verhaal van JACQUES TANGE

We hebben Schiedam Blue ontwikkeld omdat we een oud project nieuw leven willen inblazen. Tijdens het maken van een ontwerp voor een kandelaar in Delfts Blauw bemerkte ik dat mijn voorraad Delftsblauw op was. Geen zin om naar de verfwinkel te gaan ben ik zelf aan het mengen gegaan en heb een blauw gefabriceerd die Delfts Blauw enigzins nadert maar door toevoeging van een 'puntje' rood een mooiere uitstraling heeft. Dit blauw heb ik uit liefde voor mijn woonplaats Schiedams blauw of voor de toerist Schiedam Blue genoemd.

Later kwam ik er achter dat Schiedams blauw in het verleden echt korte tijd bestaan heeft. Daarom hebben we de naam Schiedams blauw nieuw leven ingeblazen onder de noemer Schiedam Blue 

Kunstenaar Jacques Tange 
waar kan ik de schiedam blue bottle kopen?

Hollandsouvenirshop

Appelmarkt 6

3111 JA Schiedam

MOOISCH concept-store  

Adres: Hoogstraat 5 

3111 HA te Schiedam

 

Hosman Vins Wijnimporteurs 

Westvest 44 

3111 BW Schiedam  

 

Tip to Toe Bodycare

Westfrankelandsestraat 150 B

3117 AX Schiedam

 

Nationaal Jenevermuseum Schiedam 

Lange Haven 74 

3111 CH SCHIEDAM  

 

Galerie Jacques Tange 

Schie 50 

3111 PN Schiedam

 

Wijnhuis Oranje 

Oranjestraat 10-12 

3111 AP SCHIEDAM 

010-4265997


S’DAM

Lange Kerkstraat 39

3111 NN Schiedam 

010-4733000


waar kan ik mijn waterfles laten hervullen?