"Elke minuut worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen plastic flessen gekocht

en bijna 80% hiervan komt terecht op onze stortplaatsen en in oceanen.

In dit tempo zal de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in onze oceanen in 2050 zwaarder

wegen dan onze populatie vissen, tenzij wij dit veranderen . "

 


water refill program schiedam

Onze missie is het verminderen van het eenmalig gebruik van plastic waterflessen. Juni 2020 zetten wij de volgende stap in onze missie door een uniek 'Water Refill programma' te introduceren in Schiedam om het eenmalig gebruik van plastic waterflesjes te verminderen. Samen kunnen wij hierin een verandering maken!

 

D-Bottle introduceert 'D-TAP', een speciale D-Bottle, met dezelfde specificaties, voor een gereduceerde prijs die op verschillende locaties (zoals musea, hotels, openbare tappunten) gevuld kan worden met koud water (gratis of tegen een kleine vergoeding). U kunt deze (openbare) locaties terugvinden met een app op uw telefoon. Denk aan Google maps voor water. 

 

 

We maken het gemakkelijk voor iedereen in Schiedam om overal onverpakt drinkwater te vinden, zodat u, zolang u uw herbruikbare 'D-TAP'-fles heeft, nooit meer plastic verpakt water hoeft te kopen. Daarnaast doneren wij 5% van uw aankoop aan Stichting Dichterbij/NME Schiedam. Zij zetten zich in voor educatie over milieu aan Schiedamse schoolkinderen. 

 

 


ELKE STAD HEEFT ZIJN UNIEKE  ONTWERP FLES

Bijzonder ontwerp met historische Schiedamse waarde. 

In de 18e eeuw is er een poging gewaagd om Schiedams blauw te introduceren in Schiedam. Toentertijd heeft er in Schiedam (Varkenssluis) keramiekfabriek ‘De Onderneeming’ van Arend Klos bestaan die Schiedamse blauw heeft vervaardigd. Helaas, heeft dit maar vijf jaar mogen duren. Aan de hand van schermstukken, die zijn teruggevonden uit deze periode, kun je zien dat Schiedams blauw een bijzondere kleur blauw heeft gehad. Het is wat warmer dan Delfst blauw, wat eind 17e eeuw is ontstaan. Kunstenaar Jacques Tange heeft met deze unieke kleur blauw een prachtig ontwerp gemaakt, in zijn eigen stijl, voor de Schiedamse D-TAP waterfles.  

Kunstenaar Jacques Tange 

waar kan ik mijn waterfles laten hervullen?